Cherokee Lime Stripe

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Vleestomaat
  • Kleur: Bicolor
  • Grootte: 5 tot 9 centimeter
  • Gewicht: 100 tot 200 gram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Middelvroeg

Eén van de ouders van deze Cherokee Lime Stripe is de Cherokee Green, een groene heirloom vleestomaat. De Cherokee Lime Stripe heeft de lekkere smaak en de groene kleur van die moedertomaat overgenomen maar heeft er nog wat pluspunten bij gekregen. De vleestomaten van de Lime Stripe zijn wat kleiner dan die van de Cherokee Green maar de opbrengst is met maar liefst 7 tot wel 18 tomaten per tros meer dan prima. De vleestomaten zijn klein tot middelgroot, gemiddeld zo’n 150 gram per stuk.

De kleur is bijna niet te beschrijven maar ik waag een poging 🙂 , zie vooral ook de foto’s. De tomaten zijn middelgroen van buiten met wat streepjes en vlekjes in een tint donkerder groen. Daarnaast heeft ze soms een wat kaneelkleurige waas (en alleen daardoor al redelijk makkelijk te herkennen als zijnde rijp, al is voorzichtig voelen of de tomaat al wat zacht wordt natuurlijk ook handig). En tot slot heeft ze bovenop en soms ook langs de streepjes een zachte baksteenrode kleur. Van binnen zijn de tomaten lichtgroen, vaak met een rode adering (niet altijd, dat hangt af van hoeveel rood je al aan de buitenkant ziet).

De smaak is heerlijk en ‘echt groen’; vlezig en vooral heel sappig, een extra zoetje en een klein zuurtje, en ‘dat groene’: mensen die al eerder groene tomaten teelden weten wat ik bedoel, het is een soort frisse kruidigheid (bijna als een vleugje tomatillo).

Ze is een middelvroeg ras, vooral geschikt voor de teelt onder glas en alleen in een mooie zomer ook een kans van slagen in de buitenteelt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief