Cherry Cascade

  • Plant: Dwergstruik
  • Tomaatsoort: Cherrytomaat
  • Kleur: Rood
  • Grootte: 1 tot 2 centimeter
  • Gewicht: 3 tot 7 gram
  • Opbrengst: Zeer goed
  • Teeltduur: Vroeg

Leuk tomaatje!! Maar wel een tomaat waarbij je wel even goed over na moet denken als je haar plant. Want ze is niet geschikt voor de volle grond. De stelen en stengels willen echt hangen, in de volle grond zouden ze over de grond verspreid liggen (met slakken en schimmel na regen als gevolg). Dus ze is een echte pottomaat (je kunt natuurlijk ook aan het verhoogde bak of iets dergelijks denken).

En bij voorkeur dan ook een wat grotere pot (minimaal 10 liter). Ik heb haar ondertussen al 4 keer in een echt heel grote pot met een diameter van 50 centimeter geteeld, en daar staan 3 planten in. En zo ziet dat er dan uit in de lente:

En zo ziet het er dan vervolgens uit in juni:

En dit is dan nog een paar weken later:

De opbrengst is voor zo’n hangstruik/cherrytomaat zeer goed met meer dan 100 kleine cherrytomaten per plant, dus meer dan 300 cherrytomaatjes voor zo’n grote pot met 3 planten, elk trosje bevat ongeveer 9 tot 13 tomaatjes.

En ze is vroeg, deze pot met Cherry Cascade-planten stond ook dit jaar weer buiten en ik kon in de 2e week van juli in de buitenteelt al rijpe tomaatjes oogsten. De smaak van de felrode kleine cherrytomaatjes is prima en ze zijn extra sappig.

Als er geen Phytophthora komt kun je er ook nog eens lang van oogsten maar ik wil wel even vermelden dat ze niet resistent is tegen deze akelige pseudoschimmel.

Niet voor niets een favoriet dus; vroeg, veel, lekker en door de grote planten en grote hoeveelheid felrode cherrytomaatjes ook nog eens decoratief!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief