Cherry Falls

  • Plant: Dwergstruik
  • Tomaatsoort: Cherrytomaat
  • Kleur: Rood
  • Grootte: 2 tot 2,5 centimeter
  • Gewicht: 8 tot 13 gram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Vroeg

Ach, deze tomaat stond jammer genoeg niet op een goede plaats. Ik had ingeschat dat ze echt zo’n heel klein struiktomaatje zou zijn en niet veel meer dan 30 centimeter in beslag zou nemen. En daarom stond ze hier onder een werktafel, eigenlijk te donker, maar vooral ook te krap, bleek uiteindelijk. Want ze is helemaal geen klein struiktomaatje maar een wat grotere en vooral hangende struik (een beetje als Cherry Cascade, Tumbling Tom en dat soort rassen).

De planten worden dus zo’n 40 centimeter hoog en vallen dan als een waterval voorover. Om die reden erg leuk voor de teelt in een hanging basket of pot (en dan een niet te kleine pot maar eentje die groot en hoog genoeg is voor de planten om vrolijk over de rand te tuimelen), leuk op een zonnig terras! Hier had ze de pech om te krap te staan op een te donker en vochtig plekje waar de tomaatjes op de grond hingen en daar direct door pissebedden en slakken werden verorberd.

Gelukkig heb ik er nog wel wat tomaatjes van kunnen oogsten, om te proeven en om de mogelijke opbrengst in te schatten. Ze was hier in ieder geval een vroege cherrytomaat (ik kon in de laatste week van juni in de kas de eerste rijpe tomaatjes oogsten), en ze heeft dus zeker een goede kans van slagen in de buitenteelt. De smaak is prima; een frisse tomatensmaak en lekker sappig.

De opbrengst zou prima kunnen zijn, op de foto met de bloempjes kun je zien dat ze verspreid over de struik flink wat trosjes met gemiddeld zo’n 8 tot 10 tomaatjes maakt. Helaas heb ik hier half juli de 2 planten al moeten ruimen, na het opvreten van de cherrytomaten vonden de pissebedden het blijkbaar ook nodig om aan de plant zelf te beginnen. Maar ze komt hier zeker een keer terug voor een nieuwe kans.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief