Coeur de Boeuf Blanc

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Vleestomaat
  • Kleur: Crème
  • Grootte: 6 tot 10 centimeter
  • Gewicht: 125 tot 250 gram
  • Opbrengst: Goed
  • Teeltduur: Middelvroeg

Ik kreeg een zaailingen van deze Coeur de Boeuf Blanc van mijn tuinbuurvrouw, nadat een tomatenplant in de kas dood ging, zij had nog wat zaailingen over. aar in de kas hebben gehad; wateroverlast, mol, woelratten, meeldauw, etc. Met de dood van een aantal tomatenplanten als gevolg. Wat was ik blij met tuinbuurvrouw Laura, die nog een aantal tomatenzaailingen overhad. Ondertussen was het wel al begin juni, en de zaailing stond wat zielig (al erg lang) in een te krap potje; of ze nog een goede opbrengst zouden geven was een gok, maar ik had de ruimte toch over.

En zo kwam ik aan 1 plant van deze Coeur de Boeuf Blanc. Helaas heb ik maar 1 foto van haar, en dan ook nog van een tomaat die tussen andere tomaten in ligt.

Ze is een mooie tomaat, heel licht crèmegeel van kleur, bijna roomwit, en met een parelmoerachtige glans. De tomaten zijn groot (ruim 200 gram per tomaat) en wat onregelmatig van vorm maar de meeste tomaten hadden de bekende ‘hartvorm’. De smaak is prima: niet heel zoet of zuur maar juist in een mooie balans, vlezig en sappig en met een bijna zijzachte tomatensmaak. Door de kleur ook nog erg leuk/mooi om (in plakken of stukken) te mengen met rode, groene, oranje, etc. tomaten.

De opbrengst is goed, met gemiddeld 3 tot 4 grote tomaten per tros. Het is lastig om iets over de vroegheid te zeggen omdat ik haar zo laat plantte en de jonge plant ook eerst moest herstellen van haar lange verblijf in het potje (ze groeide al een poosje niet meer, het blad werd al wat geel). Maar op diverse websites wordt ze een middelvroeg ras genoemd en daar kan ik me zeker in vinden. Oftewel: vooral geschikt voor de teelt onder glas en alleen in een heel mooie zomer ook een kans van slagen in de buitenteelt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief