Dancing Green Fingers

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Overige vormen
  • Kleur: Groen
  • Grootte: 3,5 x 1,5 centimeter
  • Gewicht: 8 tot 13 gram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Middelvroeg

Wat een leuk tomaatje! Ze hebben een bijzondere vorm (zie foto´s) en zijn klein (als 2 aan elkaar geplakte cherrytomaatjes). De planten werden hier ongeveer 180 centimeter hoog, ze zijn makkelijk te verzorgen en te dieven (ze zijn niet zelftoppend, hebben geen extreme groei of extra grote bladeren, , etc.). De nette planten zijn prima langs touw of stok te leiden en op te binden.

De tomaatjes verschijnen in trossen van ongeveer 25 tot 50 tomaatjes per tros (de onderste trossen ongeveer 25 tomaatjes per tros, meer naar boven toen ruim 50 tomaatjes per tros). De trossen zijn compact maar wel wat onregelmatig van vorm (zie foto’s).

Het is wel wat lastig om het juiste oogstmoment in te schatten; de tomaatjes zijn onrijp licht mintgroen, bij rijpen verkleuren ze naar bijna doorschijnend licht geelgroen.

Rijpe tomaatjes bevatten weinig sap en zijn vooral vlezig; de smaak is zoet maar er is zeker ook voldoende zuur, en een frisse kruidigheid. Wij vonden ze vooral heerlijk als een lekkere snack, omdat ze zo vlezig zijn (als een tumtummetje met groene tomatensmaak 🙂 ), maar ook leuk om in een zoetzuur te gebruiken, of in een salade of stoofschotel.

Ik kon op 8 juli de eerste rijpe tomaatjes oogsten en daarmee denk ik dat ze een middelvroeg ras is; prima voor de teelt in een kas en alleen in een mooie zomer ook een goede kans op een prima oogst in de buitenteelt.

Hier zeker een ras dat voor herhaling vatbaar is!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief