Evil Olive

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Ronde tomaat
  • Kleur: Bicolor
  • Grootte: 3 tot 4,5 centimeter
  • Gewicht: 22 tot 47 gram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Middelvroeg

Al die nieuwe kruisingen leveren toch wel erg leuke tomaatjes op! Zoals deze, ze doet haar naam eer aan (zie vooral de foto’s). Er is maar 1 nadeel aan dit ras en dat is dat het soms wat lastig is om te bedenken wanneer ze rijp is. Het blijven bij het rijpen stevige tomaatjes, de worden niet heel zacht en barsten dus ook niet. De kleur verandert van donkergroen naar olijfgroen en uiteindelijk naar olijfgroen met een vleugje rood, en dan is ze dus oogstrijp. Van binnen is ze dan baksteenrood met olijfgroen langs de randen, bijna als ‘bloeddoorlopen ogen’ :-).

De tomaatjes zijn vlezig maar ook behoorlijk sappig, ze hebben een frisse tomatensmaak met een vleugje zoet en iets meer zuur.

Ze was hier een middelvroege tomaat; geschikt voor de teelt onder glas en alleen in een mooie zomer ook een kans van slagen in de buitenteelt.

De opbrengst is meer dan prima; de trossen zijn vrij onregelmatig (iets wat je wel vaker bij nieuwe kruisingen ziet, in de ene tros hangen meer of minder tomaten, vaak ook niet netjes in een rij of volgorde maar soms meer als een compacte tros, soms meer breeduit of lang). Gemiddeld bevat een tros tomaten van dit ras zo’n 25 tomaten (soms in de onderste tros wel 40 tomaten, in de tros erboven ‘slechts’ 20, en de tros daarboven dan juist weer 35, etc.). Al met al een meer dan prima opbrengst van kleine tot middelgrote tomaatjes!

Tot slot: in de kas werd ze hier ruim 2 meter hoog, de planten bleven lang gezond en doordragen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief