George Detsika’s Italian Red

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Vleestomaat
  • Kleur: Rood
  • Grootte: 8 tot 13 centimeter
  • Gewicht: 128 tot ruim 500 gram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Laat

Een echt vleestomaat: groot, vlezig en ook sappig. De smaak is prima: lekker zoet maar ook voldoende zuren en een volle tomatensmaak.

Het formaat kan nog wel verschillen maar de meeste tomaten zijn ruim 300 tot 400 gram zwaar; behoorlijk forse tomaten dus ook, ze zijn meer bolrond dan plat (zie foto’s) met dus veel sap van binnen, prima rauw in plakken, in salades, of soepen, etc..

Er zitten 3 tot 5 van die grote vleestomaten in een tros (en dat is dan al snel 1000 tot 1500 gram tomaat per tros), daarmee is de opbrengst goed tot prima te noemen.

In de onderste tros kunnen wat `Siamese tweelingen´ voorkomen (tomaten die geclusterd zijn, zie eerste foto onder deze tekst), die zijn vaak extra groot en zwaar. Als ze er zijn is het alleen in de onderste tros en bevatte de trossen erboven mooi grote ronde felrode vleestomaten.

Ik kon de eerste rijpe tomaat op 16 juli oogsten en daarmee is ze een laat ras en vooral geschikt voor de teelt onder glas. Het is wellicht nog handig om te vermelden dat de planten op een hoogte van ongeveer 75 centimeter zich nog wel eens willen toppen of splitsen, enige ervaring in het dieven van tomaten is dan handig om van een dief een nieuwe stam te maken of om de ‘juiste’ stam aan te houden (tenzij je de tomaat op 2 stammen wilt gaan telen).

Extra grote ‘Siamese tweelingen’ uit de eerste/onderste tros
George Detsika’s Italian Red links, met rechts Vojlusko Heart en eronder Linnaeus Heart
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief