Granny Cantrell´s German

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Vleestomaat
  • Kleur: Roze
  • Grootte: 8 tot 10 centimeter
  • Gewicht: 193 tot 306 gram
  • Opbrengst: Goed
  • Teeltduur: Laat

Ik had nog nooit van deze tomaat gehoord tot ik eens langs een topic op een Amerikaans forum kwam waar naar de lekkerste tomaat volgens de lezers werd gevraagd. Daar kwam ik natuurlijk bekenden tegen als Mortgage Lifter, Brandywine, Coeur de Boeuf maar dus ook deze. Ze lijkt dus bekend in Amerika maar komt oorspronkelijk uit Duitsland. Vast zo´n tomaat die al generaties in een familie rondgaat, en die zijn vaak inderdaad wel erg lekker 🙂

En dus wilde ik deze tomaat zeker graag eens proberen. En ze stelde zeker niet teleur: de smaak is vol, vlezig mar ook heel sappig (niet in gelei maar het sap zit in het vruchtvlees), en ze is zoet maar heeft ook voldoende zuren voor een goede balans. Ze is voor een vleestomaat middelgroot en de kleur is dieproze; mooi en lekker in plakken, heerlijk in salades maar ook prima voor soep en stoven.

De opbrengst is goed, met 2 tot 5 tomaten per tros. In de onderste 2 trossen waren het 2 of 3 tomaten, meer naar boven toe werden het 4 of 5 tomaten per tros. Ik teelde deze tomaten op 2 stammen en daarmee werd de opbrengst prima, want daarmee wordt het aantal trossen met ongeveer 60 tot 70 procent verhoogd. Dus goed op 1 stam, prima bij de teelt op 2 stammen.

Ik kon in de derde week van juli in de kas de eerste rijpe tomaat oogsten, en daarmee is ze dan wel een laat ras dat wat minder geschikt is voor de buitenteelt en vooral geschikt is voor de teelt onder glas (vooral ook omdat de meeste tomaten dus boven de 2e tros geoogst kunnen worden en daar is wel voldoende warmte en tijd voor nodig).

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief