Green Doctors Frosted

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Cherrytomaat
  • Kleur: Groen
  • Grootte: 3 centimeter
  • Gewicht: 6 tot 8 gram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Vroeg

Ik heb al 2 keer eerder de Green Doctors geteeld, om geen enkele andere reden dan dat het zo’n leuk en lekker tomaatje met prima smaak en dito opbrengst is. Deze Green Doctors Frosted is een zusje van de Green Doctors en dit jaar deze eens geprobeerd.

Heel eerlijk gezegd, ze is eigenlijk gewoon hetzelfde, op één heel klein puntje na. Dat puntje is de kleur, of niet eens de kleur maar meer de heel kleine vlekjes in de schil; dat noemt men dan het ‘Frosted’ in de naam. Het valt eigenlijk niet eens zo erg op, alleen bij goed van dichtbij bekijken (zie foto close-up) zie je de heel kleine lichtere stipjes.

Verder is ze, zoals gezegd, echt hetzelfde als de Green Doctors, en dat is vooral heel fijn. Want de tomaatjes zijn lekker; frisse tomatensmaak, fruitig, sappig. En erg mooi, van buiten heeft ze nog een kaneelachtige tint op het groen, van binnen is ze echt lentegroen van kleur. Erg mooi in salades, steekt mooi af bij andere kleuren (ik had dit jaar flink wat cherry’s en mijn tomatensalade met rode, rozerode, crème, oranje, mahoniebruine, crèmegele en dus deze felgroene Green Doctors Frosted tomaatjes waren niet alleen heel mooi, maar werden ook echt heel erg lekker gevonden).

De opbrengst is ook gewoon net als bij de Green Doctors prima, met 25 tot 40 tomaatjes per tros, in trossen die lang uiteen hangen.

En ook nog eens net zo vroeg als de Green Doctors; ik kon 64 dagen na het uitplanten van de zaailingen in de kas de eerste rijpe tomaten oogsten, op 4 juli. En daarmee is ze een vroeg ras; geschikt voor de teelt in de kas maar zeker ook een goede kans van slagen in de buitenteelt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief