Green Tiger

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Cocktailtomaat
  • Kleur: Bicolor
  • Grootte: 5 x 3 centimeter
  • Gewicht: 28 tot 53 gram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Middelvroeg

Prachtige tomaat (maar dat is mijn persoonlijke mening); glad, glanzend, mooi van vorm en kleurstelling van buiten, en van binnen zijn de tomaten  mooi frisgroen. Ik heb iets met de moderne rassen die bijna druppelvormig zijn, zoals rassen als Blush, Sweet Cream, Brad’s Atomic Grape, Pink Tiger, Candy Sweet Icicle, etc..

De smaak van deze Green Tiger is heerlijk fris, iets kruidig, compleet met zoetje en zuurtje, vlezig maar zeker ook sappig. Op de foto’s kun je zien wanneer de tomaatjes oogstrijp zijn; wanneer de groene kleur een vleugje okergeel krijgt (en de tomaten ietwat zacht worden natuurlijk).

Ik kon aan het begin van de eerste week van juli de eerste rijpe tomaatjes oogsten. En daarmee is ze uiteraard prima voor onder glas maar heeft ze in een mooie zomer ook een kans van slagen in de buitenteelt.

De opbrengst is ook prima, er hangen niet direct heel veel tomaten in een tros (8 tot 12 tomaten per tros) maar de planten groeien netjes, recht en slank (makkelijk te dieven) en de trossen volgen elkaar snel op (zie foto), door die korte tussenruimte tussen de trossen kon ik in de kas wel van 9 trossen boven elkaar oogsten voor ik de planten moest toppen omdat ik er niet meer bij kon.

Hier is deze Green Tiger in ieder geval zeker een nieuwe favoriet onder de groene tomaten!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Cindy

Hallo Diana, ik heb al heel veel kunnen leren van jouw site. Mijn dank daarvoor ! Ik heb nu ook deze Artisan green and pink tiger en ik vroeg mij af hoe groot de planten worden en in hoeveel liter grond ze moeten?

Meld je aan voor de nieuwsbrief