Grushovka

  • Plant: Struiktomaat
  • Tomaatsoort: Vleestomaat
  • Kleur: Roze
  • Grootte: 5 tot 7 centimeter
  • Gewicht: 78 tot 162 bgram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Vroeg

Ik heb deze tomaat al eens eerder geteeld, maar toen wist ik nog niet dat ze een struiktomaat is. Het lukte me toen prima om haar als stamtomaat te behandelen. En de opbrengst was ook al best leuk, het werd iets getemperd doordat de planten niet veel hoger dan zo’n 150 centimeter werden.

Dit jaar heb ik haar als struiktomaat geteeld. Maar ze is niet een echte struiktomaat waarbij telkens weer nieuwe korte zijtakken met kleine trosjes worden gemaakt: ze maakt dikke stammen met zware trossen van 3 tot 6 flinke romatomaten. Om die reden heb ik per plant 3 ‘stammen’ aangehouden en daar dan dus ook 3 stokken bij gezet (want anders breken de takken onder het gewicht van de tomaten). De planten werden op deze manier uiteindelijk zo’n 110 centimeter hoog en 60 centimeter breed. De opbrengst was door deze andere manier van telen meer dan prima, want elke plant gaf dus trossen tomaten aan 3 stammen van ruim 1 meter hoog.

De tomaten zijn mooi rozerood van kleur, ze zijn wat onregelmatig van grootte maar bijna allemaal hebben ze een ‘aardbeiachtige’ vorm.

Ze is een vrij vroege tomaat (en dat was ze een paar jaar geleden ook), ik kon aan het einde van de eerste week van juli de eerste rijpe tomaten oogsten. En daarmee is ze uiteraard prima voor de teelt onder glas maar heeft ze zeker ook een kans van slagen in de buitenteelt.

De smaak is prima, een lekkere frisse tomatensmaak, compleet met zuurtje, zoetje, vlezig en toch ook sappig.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief