Lemon Oxheart

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Vleestomaat
  • Kleur: Bicolor
  • Grootte: 7 tot 10 centimeter
  • Gewicht: 83 tot 286 gram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Laat

Eén van mijn persoonlijke favorieten. Mocht je de bekende Pineapple kennen; daar doet ze me qua smaak aan denken; dat extra zoete, en zonder heel veel gel maar toch heel sappig, maar ook vlezig. Maar vooral dat extra zoete waar de Pineapple haar naam aan te danken heeft, dat had de Lemon Oxheart hier dit jaar ook. Alleen heeft de Pineapple een matige opbrengst, en dat is het grootste verschil; deze Lemon Oxheart heeft zeker een prima opbrengst, met 6 tot 9 grote vleestomaten per tros.

Op de foto’s kun je zien dat ze ook nog eens mooi is; van boven warm geel, van onderen wat donkerder, en met oranjeroze streepjes. In een doorgesneden tomaat of een plak zie je soms (afhankelijk van hoe geel of meer oranjegeel ze is) geeloranje vruchtvlees met soms een kleine rozerode marmering (zie foto). Mooi in plakken, ziet er al lekker fruitig en sappig uit, nog voor je haar proeft 🙂

Geen nadelen dan? Nou één nadeel dan, voor mensen die geen kas hebben. Want ik kon op 20 juli in de kas de eerste rijpe tomaat oogsten, en daarmee is ze een late tomaat en vooral geschikt voor de teelt onder koud glas.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Carolijn

Hoi Diana, ik heb deze tomaat vorig jaar buiten gekweekt. Echt een aanrader! Verrassend lekker van smaak en een prima opbrengst.

Carine p

Dag Diana,
Dit jaar voor het eerst dit ras geplant. Jeetje, wat een opbrengst! Tomaten van 500 gr! En superlekker! Komt volgend jaar zeker terug!
Groetjes
Carine

Meld je aan voor de nieuwsbrief