Ozherelije Scholltoje

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Cherrytomaat
  • Kleur: Geel
  • Grootte: 1,5 x 2 centimeter
  • Gewicht: 8 tot 13 gram
  • Opbrengst: Zeer goed
  • Teeltduur: Vroeg

Ik ben helaas helemaal vergeten om een overzichtsfoto van de tomaatjes van deze Ozherelije Scholltoje te maken, ik kon in november alleen nog maar een foto vinden waar ze onderdeel van een tafel vol met tomatenrassen ligt. Ik heb van die tafel trouwens ook een filmpje van nog geen minuut gemaakt, je ziet daarop rechts de tomaatjes van dit ras met moeilijke naam liggen: Filmpje

Nog even over die naam: ik heb even gegoogeld en het betekent ‘Gele Ketting’, en dat is zeker een toepasselijke naam

Op de foto’s kun je zien dat ze potentieel een enorm goede opbrengst geeft. Bedenk dat ze door die grote en wijd uitstaande bloemtrossen ook iets meer ruimte nodig heeft. Je kunt op de foto’s ook zien hoe de cherrytomaatjes rijpen; onregelmatig, in elke tros zitten rijpe tomaatjes maar ook nog onrijpe tomaatjes, nog onvolgroeide tomaatjes en zelfs ook nog bloempjes.

Eén plant kan makkelijk meer dan 250 cherrytomaatjes geven. Op de laatste foto zie je de plant in september, ook dan hangen de planten en trossen nog vol met rijpe en onrijpe tomaatjes.

Het is belangrijk dat je de plant in de kas zo hoog kunt laten groeien als je wilt maar in de buitenteelt het beste de plant na de derde tros kunt toppen – zo wordt de plant niet hoger dan zo’n 150-160 centimeter en kan ze al haar energie stoppen in het bloeien, en het maken, groeien en rijpen van die grote hoeveelheid cherrytomaatjes.

De tomaatjes van deze Ozherelije Schollttoje zijn warm geel van kleur. Ze smaken prima, lekker fruitig en sappig.

Ik kon in de kas aan het eind van de eerste week van juli de eerste rijpe tomaatjes oogsten: uiteraard prima voor onder glas maar zeker ook een goede kans van slagen in de buitenteelt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief