Pink Fig

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Overige vormen
  • Kleur: Roze
  • Grootte: 6 tot 10 centimeter
  • Gewicht: 88 tot 326 gram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Laat

Ik had in 2020 zowel de Red Fig als de Pink Fig gezaaid. Ze lijken in uiterlijk, opbrengst en zelfs smaak behoorlijk veel op elkaar. Maar er is 1 overduidelijk verschil: de Red Fig was een vroege vleestomaat (één van de vroegste van dat jaar), deze Pink Fig was juist een late tomaat (in dezelfde kas, een stukje verderop maar dus in dezelfde grond met dezelfde hoeveelheid vocht en voeding).

Daarmee was in eerste instantie de Red Fig mijn favoriet, maar in september moest ik die mening herzien want toen was de Red Fig wel klaar en kon geruimd worden maar hingen er bij de Pink Fig bovenin de planten nog volle trossen tomaten. Oftewel; allebei even mooi, leuk en lekker maar de Red Fig beter voor buiten en voor een vroege oogst in de kas, en de Pink Fig vooral geschikt voor onder glas en een late maar lang aanhoudende oogst.

De buidelvorm geeft al aan dat ze ergens onderweg in haar ontwikkeling zowel een vleestomaat als een romatomaat als voorouders moet hebben gehad. En dat zorgt voor die plompe vorm waar ik zo van hou; soms meer ovaalrond, soms ronduit een buidelvorm (zie foto’s).

De trossen zijn net als bij de Red Fig onregelmatig gevormd (soms lang en slank maar soms ook meer breed) en bevatten per tros zo’n 5 tot 10 tomaten bij elkaar (en daarmee heeft ze een prima opbrengst). De smaak is prima, een lekkere frisse tomatensmaak met een extra zoetje en vooral heel vlezig. Zeker ook sappig maar dat sap zit niet zo zeer in holtes met gelei (want die zijn er niet of amper) maar in het vlees zelf.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief