Shadow Boxing

  • Plant: Struiktomaat
  • Tomaatsoort: Romatomaat
  • Kleur: Bicolor
  • Grootte: 7 x 3 centimeter
  • Gewicht: 29 tot 57 gram
  • Opbrengst: Goed
  • Teeltduur: Middelvroeg

Mmm, dit is lastig. Ik kocht de zaden van dit ras en daar werd ‘indeterminate’ bij vermeld. En dat betekent dat ze een stamtomaat is. En dus plantte ik de planten bij stokken en diefde ik en bond ze op. Op een hoogste van 50 centimeter begon ik ernstig te twijfelen aan de informatie maar toen had ik dus al gediefd en was het te laat; ze bleek een kleine struik te zijn. Geen dwergstruikje hoor, uiteindelijk werd ze zo’n 60 centimeter hoog, en dus met maar 1 stam want de rest had ik gediefd en er kwamen geen nieuwe dieven = takken.

Daardoor was de opbrengst nog best goed maar natuurlijk niet zo groot als dat ze als struiktomaat mogelijk had kunnen hebben. Oftewel: dief haar niet en laat haar direct groeien zoals ze wil, ik ben zelf eigenlijk ook wel erg benieuwd wat dan het resultaat zou zijn. Ik ga haar dus zelf zeker ook weer telen, want verder is het een geweldig mooie en lekkere tomaat. De romatomaten hebben een vlezige structuur maar bevatten toch ook genoeg sap om niet alleen voor soepen en sauzen geschikt te zijn maar zeker ook lekker in bijvoorbeeld salades. En de smaak is heerlijk; een volle tomatensmaak met extra zoetje.

Zie vooral de foto’s voor de prachtige kleur van de tomaten (donker roodbruin met blauwe invloeden, paarse schouders en met goudgele en paarsbruine streepjes), en let vooral niet op de groeiwijze want dat is dus gediefd en opgebonden, iets wat ze duidelijk niet wil. Elke tros bevat gemiddeld 6 tomaten.

Ik kon in de kas op 8 juli de eerste rijpe tomaat oogsten, en daarmee is ze een middelvroeg ras. Oftewel, prima voor in de kas, en alleen in een mooie zomer, en met zaaien vóór half maart, een kans van slagen in de buitenteelt (misschien leuk in een pot op een zonnig terras?).

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief