Super Snow White

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Cocktailtomaat
  • Kleur: Crème
  • Grootte: 4 centimeter
  • Gewicht: 29 tot 41 gram
  • Opbrengst: Goed
  • Teeltduur: Vroeg

Eerst even over de eerste foto; een foto van een crèmegele tomaat maken is een crime want de kleur komt nooit goed over, altijd te geel of juist heel vaal. De kleur van de tomaatjes op de grijze tegel is dus eigenlijk te geel, de kleur zoals je die op de foto van de tros ziet komt het dichtst bij de echte kleur.

Ik heb de Snow White wel eens geteeld, dat was een lekkere, frisse crèmegele cherrytomaat. Ik verwachtte dus eigenlijk ongeveer dezelfde cherrytomaatjes in een grotere tros, of iets in die richting. Maar ze maakt juist geen grote trossen maar kleine trossen van 9 tot 11 tomaatjes, dicht langs elkaar langs de stam (ik kon per plant 8 tot 9 trossen tomaatjes oogsten). En de tomaten zijn groter, bijna geen cocktailformaat meer maar kleine tomaten, ze zijn gemiddeld zo’n 4 centimeter groot en wegen zo’n 29 tot 41 gram per tomaatje.

De tomaatjes zijn vrij uniform van kleur, vorm en grootte en dat geldt ook voor de tros, ze hangen netjes en recht langs slanke stammen, de planten zijn makkelijk te dieven en op te binden.

De smaak is goed: de tomaatjes hebben geen enorm uitgesproken smaak maar ze zijn lekker fris, zacht van structuur, vlezig maar vooral sappig, met een klein zoetje en ook een zuurtje als tegenhanger, gewoon lekker!

Ik kon aan het einde van de eerste week van juli de eerste rijpe tomaatjes oogsten en daarmee is ze nog net een vroeg ras, en dat betekent dat ze het niet alleen prima onder glas doet maar ook een goede kans van slagen in de buitenteelt heeft (mits in de eerste week van maart gezaaid en rond half mei op een zonnige plaats uitgeplant (of in een pot buiten gezet).

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief