Sweet Baby

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Cherrytomaat
  • Kleur: Rood
  • Grootte: 1 tot 1,5 centimeter
  • Gewicht: 2 tot 6 gram
  • Opbrengst: Zeer goed
  • Teeltduur: Vroeg

Heerlijk tomaatje! Zeer zoet en sappig, echte ‘smaakbommetjes’.

De opbrengst is zeer goed, met meer dan 100 kleine cherrytomaatjes per tros.

Ik kon in 2014 63 dagen na het uitplanten van de zaailingen in de kas de eerste rijpe tomaatjes oogsten, op 23 juni. En daarmee is ze natuurlijk prima geschikt voor de teelt in de kas, maar heeft in een mooie zomer toch ook zeker een goede van slagen in de buitenteelt.

Alleen daarom is ze al een echte favoriet. Maar alle andere belangrijke bijzaken zijn ook meer dan prima: zoals de opbrengst; met wel tot ongeveer 100 tomaatjes per tros is die meer dan goed te noemen. De tomaatjes zijn echt kleine cherry’s, zo’n 1,5 centimeter groot en wij aten ze vaak zo van de planten, probeer maar eens langs een plant te lopen met zoveel hapklare snoepjes :-).

De planten zijn gezond en groeikrachtig, zonder heel veel dieven te maken, de dichte trossen hangen netjes onder elkaar, ideale plant voor mensen die ook nog niet heel ervaren in het dieven zijn.

Ik kon in 2015 63 dagen na het uitplanten van de zaailingen in de kas de eerste rijpe tomaatjes oogsten, op 6 juli. En dat is net zo vroeg als de vorige keer dat ik haar teelde. En daarmee is ze vroeg ras; uiteraard geschikt voor de teelt in de kas, maar zeker ook een goede kans van slagen in de buitenteelt.

Oftewel; geen enkel nadeel, alles geweldig goed (smaak, opbrengst, gezondheid, vroegheid), en daarmee is ze officieel een nieuwe favoriet, ik ga deze Sweet Baby zeker om het jaar telen (en dat zegt met een ‘collectie’ van meer dan 500 soorten wellicht genoeg).

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief