Tarasenko’s Legend

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Romatomaat
  • Kleur: Rood
  • Grootte: 4 tot 6,5 centimeter
  • Gewicht: 39 tot 61 gram
  • Opbrengst: Zeer goed
  • Teeltduur: Vroeg

Dit is niet eens een zo heel langwerpige roma, maar wel een echte roma als het om de structuur gaat: ze is behoorlijk droog en vlezig, alleen in het midden zit wat gelei/sap. Ze is een lekkere tomaat, niet heel uitgesproken in zoet en zuur, maar wel genoeg om ook in een salade te gebruiken, al dan niet samen met andere tomaten en een lekkere dressing. Maar zelf vind ik haar toch het best in soepen, sauzen en stoofschotels.

Ze wordt een multiflora genoemd, ik weet niet of ze dat technisch gezien ook echt is, maar met 25 vrij kleine felrode romatomaten met een puntje of meer per tros is de opbrengst op z’n minst zeer goed te noemen. De trossen zijn onregelmatig in vorm (zie foto’s), soms wat langer en smaller, soms wat breder.

Ze was hier ook nog eens een vrij vroege tomaat: ik kon aan het einde van de eerste week van juli in de kas al de eerste rijpe tomaat oogsten, en daarmee is ze niet alleen geschikt voor de teelt onder glas maar heeft ze zeker ook een kans van slagen in de buitenteelt.

To slot nog 1 pluspunt: de 3 planten stonden hier naast het ras Pink Icicle, en die laatste had behoorlijk last van neusrot (geen ziekte maar een gebrek aan vocht, door te weinig water geven of een disbalans in Calcium/Kalium waardoor de plant wel vocht krijgt maar het niet op kan nemen). Ik zou verwachten dat de Tarasenko’s Legend er dan ook last van zou krijgen maar dat was niet het geval, ze is dus wat minder gevoelig voor neusrot.

Je ziet Tarasenko’s Legend rechtsboven op deze foto

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief