Wapsipinicon Peach

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Ronde tomaat
  • Kleur: Crème
  • Grootte: 4 tot 6 centimeter
  • Gewicht: 47 tot 61 gram
  • Opbrengst: Goed
  • Teeltduur: Middelvroeg

Wat is het toch lastig om crèmekleurige tomaten te fotograferen. Op de bovenste foto heb ik het geprobeerd, op een witte ondergrond, en dat maakt haar flets. Op de foto hierboven heb ik het geprobeerd op een donkerblauwe ondergrond en dat maakt haar veel te geel.

´Witte’ tomaten zijn gewoon lastig te fotograferen en zien er dan ook niet heel appetijtelijk uit. En dat is zo zonde want deze Wapsinicon Peach is heerlijk! Heel zacht (bijna zijdeacht) van structuur, en sappig, en een volle tomatensmaak, met een wat frisheid en een zacht zoetje. Één van de lekkerste ronde tomaten van dit jaar.

Jammer dat je dat niet kunt zien op de foto’s. Want de foto van de tros is ook al niet geweldig goed gelukt, de kleur lukt gewoon niet goed, en ze stond ook nog eens in de hoek van de kas waardoor ik haar maar van 1 kant kon fotograferen.

Oftewel, let niet op de foto’s. Ze is echt een erg lekkere tomaat. Van buiten is ze niet helemaal glad maar heeft iets fluweelachtigs in haar velletje dat mooi is maar waar je verder geen last van hebt als je haar eet. De kleur is crème richting crèmegeel, zacht en egaal en rond. Ze heeft veel vlees maar nog meer sap, en ze is dus erg lekker. Ik heb eens een salade gemaakt van plakjes van deze Wapsinicon Peach met plakjes (donkerpaarsebruine) Zigan en dat was prachtig en heerlijk.

De opbrengst is niet uitzonderlijk hoog maar zeker niet laag, met 8 tot 10 tomaten per tros is de opbrengst gewoon goed.

Ik kon 71 dagen na het uitplanten van de zaailingen in de kas de eerste rijpe tomaten oogsten, op 14 juli. En daarmee is ze een middelvroeg ras; geschikt voor de teelt in de kas, alleen in een mooie zomer heeft ze ook een goede kans van slagen in de buitenteelt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief