Vera

  • Kleur: lichtpaars met wit
  • Vorm: ovaal
  • Plant: 80 centimeter hoog
  • Vruchtgrootte: klein tot middelgroot
  • Opbrengst: prima
  • Teeltduur: vroeg tot middelvroeg

Een leuk aubergine, zowel de groei, de lila bloemen, de kleur van de aubergines en vooral de opbrengst maakten haar hier dit jaar een topper.

De planten werden hier zo’n 80 centimeter hoog, ze gaven een meer dan goede opbrengst van kleine tot middelgrote aubergines. Zie de foto’s van de planten, daar kun je zien dat er meerdere aubergines tegelijk groeien. De aubergines variëren in kleur iets, soms wat donkerder, soms wat lichter, maar altijd wit met lila en wat donkerder paars.

Ze smaken prima, heerlijk om te stoven, lekker romig, weinig bitter in de schil.

Ik kon in de kas op 29 juli de eerste aubergine oogsten, 99 dagen na het uitplanten van de zaailingen. Of ze daarmee ook vroeg genoeg is voor de buitenteelt durf ik niet te zeggen, dat zal zeer afhangen van de zomer (of die warme en zonnig genoeg is).

Ze zou in ieder geval in een pot op een zonnig terras of balkon niet misstaan, door het grijzige, wollige blad, de wat paar aangelopen stelen en de lilapaarse bloemen. En hopelijk ook nog mooie, lekkere aubergines oogsten. In de kas doet ze het uiteraard prima.

De precieze opbrengst is lastig te bepalen omdat ik bij een aantal planten/aubergines al snel stop met oogsten, om de aubergines zo lang mogelijk de tijd te geven om te groeien en te rijpen voor zaden. Maar ik heb van bijna elke plant zeker 5 aubergines kunnen oogsten voor ik ze liet rijpen voor zaden (en iedereen weet dat als je ze niet laat hangen maar oogst, de planten weer nieuwe bloemen zullen geven en dus nog meer nieuwe aubergines).

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief