Database Aubergines

Let op: Dit is geen zadenlijst.

Aubergines zijn in Nederland niet heel gemakkelijk te telen, ze hebben veel warmte nodig en zijn gevoelig voor bijvoorbeeld meeldauw en spintmijt. De meeste kans op een goede opbrengst blijft bij de teelt onder glas. Toch zijn er een aantal auberginerassen die ook de moeite waard zijn om ook buiten eens te proberen (en de teelt in een pot, kuip of verhoogde bak heeft dan altijd weer meer kans op succes dan de teelt in de vollegrond, omdat die sneller opwarmt en je meer controle hebt over vocht en voeding).

Aubergines zijn decoratief door grijsgroene fluwelige blad, de vrij grote witte, roze of lilapaarse bloemen en natuurlijk de aubergines in wit, roze, lila, paars, groen, soms met streepjes, etc. Bedenk wel dat alle aubergines, als ze eenmaal in de keuken worden gesneden en gebakken, geroosterd, gesmoord, etc. het bekende onbestemde bruinachtige kleurtje krijgen :-).

Zie voor meer informatie over de teelt van aubergines (zaaien, planten, voeding, verzorging, etc.): Aubergines

Hieronder vind je een opsomming van rassen die ik zelf eens teelde. Bij de rassen die vroeg genoeg zijn om ook in de buitenteelt een goede kans van slagen te hebben staat dat aangegeven. Uiteraard zorg je bij die rassen voor ruim op tijd zaaien en een warm, beschut en zonnig plekje.

Rassen (21)


Meld je aan voor de nieuwsbrief