Database Aubergines

Let op: Dit is geen zadenlijst.

Aubergines zijn in Nederland niet heel gemakkelijk te telen, ze hebben veel warmte nodig en zijn gevoelig voor bijvoorbeeld meeldauw. De meeste kans op een goede opbrengst is bij de teelt onder glas. Toch zijn er een aantal auberginerassen die ook de moeite waard zijn om ook buiten eens te proberen (en de teelt in pot heeft dan altijd weer meer kans op succes dan de teelt in de vollegrond). En waarom zien we in winkels toch alleen die halflange donkerpaarse aubergines, terwijl er zoveel rassen in vormen en kleuren bestaan?

Aubergines zijn blikvangers door het decoratieve grijze wollige blad, de witte of lilapaarse bloemen en de aubergines in wit, roze, lila, paars, groen, soms met streepjes, etc. Bedenk wel dat alle aubergines, eenmaal in de keuken aangekomen, in plakken of stukken gesneden en gebakken/gesmoord/etc. het bekende onbestemde kleurtje krijgen 🙂 .

Zie voor meer informatie over de teelt van aubergines (zaaien, planten, voeding, verzorging, etc.): Aubergines

Hieronder vind je een opsomming van rassen die ik zelf heb geteeld. Bij de rassen die vroeg genoeg zijn om ook in de buitenteelt een goede kans van slagen te hebben staat dat aangegeven. Uiteraard zorg je bij die rassen voor ruim op tijd zaaien en een warm, beschut en zonnig plekje in een pot.

 

Rassen (21)


Meld je aan voor de nieuwsbrief