Astrakom

  • Kleur: donkerpaars
  • Vorm: Langwerpig
  • Plant: 50 tot 60 centimeter
  • Vruchtgrootte: kleine tot medium
  • Opbrengst: prima
  • Teeltduur: vroeg

Deze Astrakom is een vrij kleine, langwerpige donkerpaarse aubergine. De planten werden hier zo’n 50 centimeter hoog, en droegen een prima opbrengst.

Deze aubergine zou een vroeg ras moeten zijn en dat klopt ook wel: ik had 2 planten in de kas staan maar ook 2 planten buiten. De planten buiten stonden in een verhoogde bak, en ze deden het daar best goed, al had de opbrengst daar groter kunnen zijn als de planten niet zo droog hadden gestaan. In ieder geval kon ik in de buitenteelt eind juli de eerste aubergines oogsten (in de kas een week of 2 eerder). Als ik haar weer zou telen (en dat ga ik zeker  doen!) ga ik haar toch liever in pot houden, dan heb ik wat meer controle over vocht en voeding, en een pot is nog weer iets warmer dan een verhoogde bak.

Ze heeft dus zeker een goede kans van slagen in de buitenteelt (mits je haar al in februari zaait en de planten in de zomer dus in een pot of een verhoogde bak op een warme en zonnige plaats houdt).

De smaak is prima; bittervrij en romig.

 

2 reacties op Astrakom

Aravinthan 8 juli 2021 om 11:20

Hi,

I am Aravinthan from India. Do you ship them to India. I would love to buy some seeds.

Thank you.

Ruud & Diana 9 juli 2021 om 08:38

Hello Aravinthan,
I’m sorry, I don’t sell seeds, this Astrakom is an aubergine in my small database of varieties I have or had in my garden. I bought the seeds here: De Nieuwe Tuin
with kind regards,
Diana


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuwsbrief