Early Black Egg

  • Kleur: Donkerpaars
  • Vorm: Ovaal
  • Plant: 80 to 90 centimeter hoog
  • Vruchtgrootte: 10 x 7 centimeter
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: vroeg

Dit is een altijd goede aubergine, dit was de derde keer dat ik haar teelde en wederom zeer tevreden over.

Eerst over de planten; die worden zo’n 50 tot 60 centimeter hoog en ze zijn prachtig van kleur: de stelen donkerpaars, het blad donkergroen met een paarse zweem, en de bloemen helderpaars.

Na de bloei verschijnen de aubergines, ze zijn klein tot middelgroot en donkerpaars van kleur. De smaak is prima en bittervrij.

De opbrengst is prima, iets minder dan de Ping Tung Long en Louisiana Long Green maar zeker nog ruim voldoende. En ook leuk; ze is een behoorlijk vroege aubergine (de naam zegt het al). Ik kon in de kas in de 2e week van juli al de eerste aubergine oogsten. En daarmee heeft ze ook een kans van slagen in de buitenteelt (mits je haar al in februari zaait en de planten in de zomer in een pot op een warme en zonnige plaats houdt – door de mooie stelen, bladeren en bloemen is ze ook nog eens erg mooi in pot).

Ik kon van deze Early Black niet alleen al vroeg oogsten maar ook nog eens heel lang.

2 reacties op Early Black Egg

Hanneke 21 mei 2021 om 22:58

Hallo Diana,
Een vraag : weet je op welke site ik bijzondere auberginezaadjes kan bestellen?
Groetjes Hanneke

Ruud & Diana 22 mei 2021 om 09:27

Hallo Hanneke,
Kijk vooral even op mijn pagina met links naar zadenwebwinkels. Je vindt daar meerdere webwinkels die heel leuke auberginezaden verkopen (kijk daar bijvoorbeeld even naar de link van De Nieuwe Tuin). Bedenk wel dat je nu geen aubergine meer kunt zaaien (je kunt wel zaaien en het zijn mooie planten, maar de kans op een leuke oogst is heel klein, omdat je ze eigenlijk in februari/maart zaait en het is nu bijna juni).
groetjes,
Diana


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuwsbrief