Ping Tung Long

  • Kleur: Lilapaars
  • Vorm: Langwerpig
  • Plant: 60 tot 65 centimeter hoog
  • Vruchtgrootte: 12 x 5 centimeter
  • Opbrengst: prima
  • Teeltduur: middelvroeg

Wat een prachtige aubergine! De planten worden zo’n 60 tot 70 centimeter hoog, stengels en blad zijn grijsgroen en de bloemen zijn lilapaars. De aubergines zelf zijn heel lang en slank (gemiddeld zo’n 23 tot 25 centimeter lang en 4 centimeter breed, zie foto’s). De kleur van de aubergines varieert, soms wat meer paars, soms meer wit en soms prachtig roze/wit gevlamd. De smaak is prima, romig en bittervrij.

De opbrengst is meer dan prima (samen met de Lousiana Long Green de beste opbrengst dit jaar). Je kunt op de foto van de oogst op het bord de laatste oogst van begin oktober zien. Helaas wilden maar weinig aubergines rijpen voor zaden (ze moet dan lichtgevend geelgroen worden en dat lukte niet – goed voor de opbrengst maar slecht voor de oogst van zaden 🙂 . Om die reden heb ik ondanks de grote oogst toch maar weinig zaden en dus een beperkt aantal zakjes voorradig.

Ik kon in de kas in de 3e week van juli de eerste aubergine oogsten. En daarmee is ze vooral zeer geschikt voor de teelt onder glas, en heeft ze alleen in een mooie zomer zoals die van het afgelopen jaar ook een kans van slagen in de buitenteelt (mits je haar al in februari zaait en de planten in de zomer in een pot op een warme en zonnige plaats houdt).

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mathieu

Beste Diana,

Ik herken deze heerlijke aubergines uit Taiwan. Ik zou ze graag willen kweken maar waar kan ik ze kopen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief