Helipterum roseum

Tot voor kort heette deze eenjarige plant Acroclinium roseum (voor wie er interesse in heeft). Een echte ouderwetse droogbloem, mijn moeder had ze vroeger, van die roze, en zij liet de bloemen drogen. Je kunt het ook voelen de buitenste bloemblaadjes voelen al bijna papierachtig aan. Een heel goede snijbloem en dus ook een heel goede droogbloem.

Dat heb ik allemaal niet gedaan, ze heeft hier gewoon vrolijk in de tuin gestaan, en bloeide daar rijk. Ik had niet de ‘gewone’ witte, lichtroze en roze, maar ik had het ras Pierrot. En dit ras doet haar naam eer aan; de bloemen zijn zuiver wit en hebben een contrasterend zwart hart met een gele ring daaromheen. Ik vind ze zelf erg mooi!

Makkelijke eenjarige ook, zaai de zaden rond maart bij kamertemperatuur voor, de zaden kiemen dan binnen 2 tot 3 weken. Je kunt de zaailingen uitplanten vanaf eind april/begin mei. Geef de planten een zonnig plekje in goed doorlatende grond (niet te nat).

De planten worden zo’n 50 centimeter hoog, het blad is grijsgroen, en de planten bloeien van begin juni tot begin september, zo’n 3 zomermaanden lang. Zet vooral een paar planten bij elkaar, voor een wat voller effect, één enkele plant ziet er ondanks de geringe hoogte van 50 centimeter een beetje stakerig uit. Dat kun je zien op de foto hieronder, met meerdere planten bij elkaar bereik je direct een veel groter effect.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief