Database Moestuin Bloemen

Let op: Dit is geen zadenlijst.

In deze database vind je foto’s van, en informatie over de bloemen die in mijn moestuin groeien/groeiden. Alle soorten en rassen die je hier vindt heb ik dus zelf geteeld. Deze database groeit dan ook elk jaar want ik probeer telkens weer nieuwe soorten en rassen in zoveel mogelijk vormen en kleuren.

Niet alle eenjarige soorten zijn ook daadwerkelijk eenjarig; sommige zijn eigenlijk vaste planten die niet winterhard zijn maar al in hun eerste jaar bloeien en om die reden wel als eenjarige geteeld kunnen worden (maar dus ook kunnen worden overwinterd). En verder vind je hier ook vaste planten, tweejarige bloemen, eetbare bloemen, soms wat kruiden, plukbloemen, etc..

Ik weet uit ervaring wat de voor- en nadelen zijn, wanneer en hoe ze gezaaid zouden kunnen worden, of ze lang of kort bloeien, of ze zich hinderlijk of prettig uitzaaien, etc.. En het leukste; ik heb heel veel foto’s van alle bloemen in mijn tuin gemaakt. Die foto’s zijn er dan wel in verschillende formaten en kwaliteiten, simpelweg omdat ik in al die jaren al een paar fotocamera’s in verschillende kwaliteiten heb versleten :-). Voor de volledigheid heb ik ook de oudere, kleinere en minder mooie foto’s geplaatst.

Rassen (118)


Meld je aan voor de nieuwsbrief