Belinda

  • Herkomst: Amerika
  • Kleur: Geen
  • Smaak: zacht, zoet, sappig, knapperig
  • Opbrengst: prima
  • Teeltduur: Laat

Wat een leukerd!! Zoals je op de foto’s kunt zien is de opbrengst meer dan prima. Wat je minder goed kunt zien op de foto’s (maar wel een beetje op de onderste foto) is dat de paprika’s onrijp crèmewit zijn en rijpen naar citroengeel, in de planten zie je daardoor alle kleuren naar het rijpen toe, dus crème, crèmegeel, lichtgeel, geel en uiteindelijk citroengeel; wellicht minder belangrijk maar ik vond zelf al die verschillende tinten geel erg decoratief.

De planten werden hier zo’n 80 centimeter hoog. De paprika’s zijn middelgroot en dikwandig. Onrijp crème is de smaak fris, knapperig, en amper bitter (in ieder geval niet vergelijkbaar met het bittere van onrijpe groene paprika’s). Rijp worden de paprika’s heerlijk zoet, bijna fruitig, knapperig en sappig.

Ik kon hier in de kas pas in augustus de eerste rijpe paprika’s oogsten. En daarmee was ze hier wel een wat latere paprika. Die oogst ging trouwens door tot ver in oktober. Maar ik zou bij de eerste ervaring kunnen zeggen dat dit ras vooral geschikt is voor de teelt onder glas, tenzij je liever onrijpe paprika’s dan rijpe paprika’s eet.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief