Database Paprika

Let op: Dit is geen zadenlijst.

Er zijn heel veel paprikarassen verkrijgbaar. In de winkel zie je vooral (onrijpe) groene, en gele, rode en oranje blokpaprika’s en rode puntpaprika’s maar er zijn meer kleuren en vooral veel meer vormen en formaten. En ik heb in de afgelopen jaren ervaren dat er grote verschillen kunnen zijn in vroegheid, opbrengst, etc.

Daarnaast zijn er ook grote verschillen in smaak; van extra zoet en sappig tot meer kruidig en knapperig, soms dunwandig en soms juist heel dikwandig en vlezig. In deze database vind je de paprika’s die ik zelf in de afgelopen jaren heb geteeld met informatie over grootte van plant en vrucht, de smaak, de oogst, etc..

De meeste paprikarassen hebben de meeste kans van slagen onder glas (of plastic), maar er zijn zeker ook rassen die ook in een pot op een zonnig, warm en beschut plekje buiten een goede opbrengst kunnen geven. Bij elk ras geef ik aan wat mijn ervaring is met de vroegheid, en daarmee de kans op succes in de buitenteelt.

Deze database is zeker niet compleet en bevat dus vooral de paprika’s die ik zelf heb geteeld. En aangezien ik nog heel veel rassen wil telen zal deze database dan ook in de komende jaren groeien.

Tot slot; kijk voor meer informatie over de teelt van paprika’s (zaaien, planten, voeding, verzorging, oogst, etc.) op deze pagina: Paprika

Rassen (113)


Meld je aan voor de nieuwsbrief