Database Paprika

Let op: Dit is geen zadenlijst.

Er bestaan heel veel paprikarassen. In de winkel zie je vooral (onrijpe) groene, en gele, rode en oranje blokpaprika’s en rode puntpaprika’s maar er zijn meer kleuren en vooral veel meer vormen en formaten. En ik heb in de afgelopen jaren ervaren dat er grote verschillen kunnen zijn in vroegheid, opbrengst, etc.

Daarnaast zijn er ook grote verschillen in smaak; van extra zoet en sappig tot meer kruidig. Soms dunwandig en knapperig en soms juist heel dikwandig, vlezig en sappig. In deze database vind je de paprika’s die ik zelf in de afgelopen jaren heb geteeld met informatie over grootte van plant en vrucht, de smaak, de oogst, etc..

De meeste paprikarassen hebben de meeste kans van slagen onder glas (of plastic), maar er zijn zeker ook rassen die in een pot op een zonnig, warm en beschut plekje buiten een goede opbrengst kunnen geven. Bij elk ras geef ik aan wat mijn ervaring is met de vroegheid, en daarmee de kans op succes in de buitenteelt.

Deze database is altijd groeiend, elk jaar zaai/teel ik weer nieuwe rassen die aan het einde van het jaar aan deze database worden toegevoegd.

Tot slot; kijk voor meer informatie over de teelt van paprika’s (zaaien, planten, voeding, verzorging, oogst, etc.) op deze pagina: Paprika

Rassen (120)


Meld je aan voor de nieuwsbrief