Coral

  • Herkomst: ?
  • Kleur: Rood
  • Smaak: zachtzoet, kruidig, fris, knapperig
  • Opbrengst: prima
  • Teeltduur: Vroeg
  • Bijzonderheden:

Wat leuk!! Paprika’s die op pompoentjes lijken; vrolijke platronde paprika’s met diepe ribben. De paprika’s zijn klein tot middelgroot van formaat, ze rijpen van donkergroen naar diep donkerrood.

De smaak is prima; de vruchtwand is behoorlijk dik en daarmee is het vruchtvlees lekker knapperig maar ook sappig. Onrijp groen is de smaak fris, kruidig en licht bitter. Rijp is de smaak lekker fruitig, kruidig en zachtzoet. Door de vorm ook leuk en lekker om te vullen, zowel koud als warm in de oven.

De planten werden hier zo’n 60 tot 70 centimeter hoog. De opbrengst was prima. En de eerste paprika’s begonnen hier in de kas al in juli te rijpen. En daarmee was ze een vrij vroege paprika. Mocht je haar buiten willen telen, zaai dan vooral op tijd (begin februari) en houd de planten vanaf half mei in pot op het warmste en zonnigste plekje dat je haar kunt bieden.

3 reacties op Coral

Carine p 10 oktober 2019 om 13:52

Dag Diana,
Dit jaar deze paprika voor het eerst gezaaid en ik vind deze supperlekker, goed dikwandig ook! Volgend jaar zeker opnieuw
Groetjes Carine

Ellen 24 juli 2020 om 16:41

Ik vraag mij af waar ik zaden kan verkrijgen? Verkoopt u er ook?

Ruud & Diana 25 juli 2020 om 11:04

Hallo Ellen,
Ik heb dit jaar deze Coral niet staan en verkoop er dus dit jaar ook geen zaden van (ik heb dit jaar weer zo’n 35 tot 40 andere rassen waar ik een beperkt aantal zaden van oogst en die in de herfst in mijn kleine webwinkeltje staan).
Ik zag dat er zaden van dit ras Coral hier te koop zijn: Tessgruun
groetjes,
Diana


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!