Violet Mist

  • Kleur: Rozerood
  • Smaak: Kruidig, friszoet, sappig,
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Middelvroeg

Leuke paprika!! Ik ben dol op paarse paprika’s en dit is een echte paarse (soms zijn ze veel donkerder van kleur, bijna zwartpaars, deze is echt bijna neonpaars). Paars is trouwens, zoals altijd, de onrijpe kleur. Uiteindelijk rijpen de paprika’s naar donkerrood met een roze waas. Zoals altijd zijn paprika’s onrijp en rijp eetbaar (denk aan groene paprika’s die altijd onrijp zijn, en toch ook eetbaar). Deze Violet Mist-paprika’s zijn onrijp helderpaars van buiten, de inwendige kleur is bijna wit en de smaak is knapperig, fris, kruidig en iets bitter (maar minder bitter dan de meeste groene paprika’s). Rijp wordt de smaak voller, zachter, zoeter en sappiger. De paprika’s zijn medium dikwandig.

Ik kon in de kas in de eerste week van augustus de eerste rijpe paprika oogsten, en daarmee is ze een middelvroeg ras. Paprika’s doen het altijd beter onder glas maar mits vroeg gezaaid (februari) en vanaf half mei in een pot op een zo zonnig en warm mogelijk plekje, heeft ze zeker ook een goede kans van slagen in de buitenteelt (zeker als je onrijpe paprika’s ook lekker vindt).

De opbrengst was in de kas meer dan prima, zie de foto’s (met de opmerking dat ik altijd 3 planten bij elkaar zaai/plant), de paprika’s zijn middelgroot van formaat en soms wat lang. soms juist wat plomper van vorm, zie ook daarvoor vooral de foto’s.

Hier zeker een nieuwe favoriet die ik vaker ga zaaien!!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief