Yellow Monster

  • Herkomst: Amerika
  • Kleur: Geel
  • Smaak: zoet, sappig, knapperig, fris
  • Opbrengst: prima
  • Teeltduur: Laat
  • Bijzonderheden:

Leuk, leuk, leuk!! Ik heb iets met ‘afwijkende’ paprika’s, of dat dan de paarse kleur van de Lilac en Blue Jay is, of de crème met rode blos van de Rosy Cheeks. Of de vrolijke vorm van de kaboutermutsenpaprika. En dan deze; echt ‘reuzeleuk’ 🙂

De paprika’s zijn ook echt ‘monsters. Op de foto zie je de Yellow Monster in het midden, links ervan zie je een rijpe paprika van het ras Royal Purple Mavras (en dat is een blokpaprika met een gemiddelde grootte, in het formaat zoals je ze ongeveer in de winkel ziet liggen. Rechts zie je de kaboutermutsenpaprika, dat is een klein paprikaatje. Maar de Yellow Monster is dus een echt heel grote paprika.

Ze rijpt van midden groen naar warm geel. De smaak van de onrijpe groene paprika is fris, kruidig, licht bitter, knapperig, dikwandig. Bij het rijpen wordt ze sappiger, fris, en fruitig zoet. Lekker!

Ze geeft ook nog eens een prima opbrengst, iets minder in aantal dan de paprika’s die een maatje kleiner zijn, maar zeker niet veel minder. En dat ietsje minder paprika’s in aantal maakt ze dus ruimschoots weer goed door het formaat van de paprika’s.

En dat waren dan de positieve punten. De negatieve? Dat is er maar één, en dat is dat ze hier nogal een slechte standplaats had. Aan het einde van de kas, letterlijk tegen het (koude) raam aan, achter 3 grote tomatenplanten. Ik kon er zelfs niet goed bij om haar te verzorgen. Vandaar dat ik met een beetje tegenzin de foto van de plant laat zien:

 

Laat een reactie achter.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!