Gentle Giant Goliath

  • Kleur: Rood
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Middelvroeg

Leuke paprika!! Grote planten (ze werden hier wel ruim een meter hoog) geven een prima opbrengst van grote paprika’s. De paprika’s zijn langwerpig (puntpaprika) en vaak wat onregelmatig en soms zelfs kronkelig van vorm. Zie vooral de foto’s.

De paprika’s rijpen van licht- tot middelgroen (maar dus zeker niet zo donker groen als de meeste onrijpe paprika’s) naar fel rood. Die wat lichtere kleur groen zorgt ervoor dat de smaak van de onrijpe paprika wat subtieler is dan die van donkergroene onrijpe paprika’s: fris, knapperig, een vleugje kruidigheid en slechts een licht bittertje. Rijp rood is de smaak zoet, fris, bijna fruitig. De paprika’s zijn medium dikwandig en daarmee zijn de rijpe paprika’s nog steeds knapperig maar zeker ook sappig. Lekker in salades, uit het vuistje, stoven, bakken, in soepen en sauzen maar bijvoorbeeld ook prima om te vullen.

De paprika’s zijn behoorlijk groot van formaat (zie ook weer foto’s). Ik kon in de eerste week van augustus in de kas de eerste rijpe paprika oogsten, en daarmee is ze een middelvroeg ras: prima voor de teelt onder glas, ook leuk in een grote pot op een warm terras maar dan zal de opbrengst zeker minder groot zijn. In de kas is de opbrengst meer dan prima, in aantal (en dan meegeteld dat het ook nog eens grote paprika’s zijn).

Hier een paprika die ik zeker vaker ga telen!

Onderaan 2 x Gentle Giant Goliath, je kunt de grootte van een kleintje en een grote zo goed vergelijken met bijvoorbeeld Giant Red (1 x bovenaan), Violgo (3 x in het midden) en Mystic (2 x rechts)
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief