Funtik

  • Herkomst: ?
  • Kleur: Rood
  • Smaak: knapperig, sappig, kruidig zoet
  • Opbrengst: goed tot prima
  • Teeltduur: Laat

Sorry, helemaal vergeten om een foto van de plant te maken.

Maar ik kan in ieder geval vertellen dat de planten hier in de kas zo’n 80 centimeter hoog werden, flinke planten dus. En dat was nodig want de paprika’s zijn ook behoorlijk groot, niet zo zeer lang maar gewoon groot, lang, rond, dikwandig, zwaar. De paprika’s rijpen van donkergroen naar donkerrood. Groen geoogst zijn de paprika’s knapperig, fris, kruidig en lichtbitter. Rijp rood worden de vruchten zachtzoet en ook kruidig, en doordat de vruchten een vrij dikke wand hebben ook sappig/knapperig.

De opbrengst was hier dit jaar in aantal niet enorm groot, maar groot genoeg, en doordat de paprika’s zo groot zijn maakte ze dat iets kleinere aantal in hoeveelheid vruchtvlees ruim goed.

Ik kon in de kas in de derde week van augustus de eerste rijpe paprika oogsten. Mocht je nog niet zo vaak pepers en paprika’s hebben geteeld dan kan ik je aanraden haar in een kas te telen. Kijk ook nog even op deze pagina met informatie over zaaien, voeding, etc.: Paprika

Tot slot vond ik nog wel een foto van een overzicht van verschillende rassen paprika’s van 2017. De Funtik is de eerste paprika links, bij de letter A. En dan kun je in ieder geval gelijk al zien hoe groot ze is, minder langgerekt dan de Giant Aconcagua (bij de letter F), maar rondom dikker en gevulder.

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief