Big Daddy

  • Herkomst: ?
  • Kleur: Rozerood
  • Smaak: kruidig, knapperig, zachtzoet
  • Opbrengst: goed tot prima
  • Teeltduur: Middelvroeg

Ik moet eerlijk zijn en zeggen dat de plant (ik had 1 setje van 3 planten staan) het hier niet goed deed. Maar daar heb ik een goede verklaring voor; slakken. In mei vraten zij vrij snel na het uitplanten de jonge planten tot bijna op de nerf op.

Op de onderste foto kun je al zien hoe gehavend de plant is. Slechts 35 centimeter hoog, flutterig blad, en je ziet zelfs gaatjes in de paprika’s, ook die werden aangevreten. Als ik het negatief benader zeg ik dat de plant het niet goed heeft gedaan. Als ik het positief benader zeg ik dat het heel knap is dat ze ondanks zoveel aanvallen toch nog zoveel paprika’s in zo’n kleine zielige plant draagt. Volgens de zaadhandel waar ik de zaden kocht geeft de plant een zeer goede opbrengst paprika’s die rijpen van zuiver paars naar donker rozerood, aan planten die zo’n 60 centimeter hoog worden.

Overigens lijken de paprika’s niet zo heel groot en dat zijn ze ook niet. Ik heb nog opgezocht of ze wel soortecht is maar ze hoort ook helemaal niet groot te zijn maar is een kleine tot middelgrote, medium dikwandige paprika – geen idee waarom ze de naam Big Daddy heeft gekregen 🙂 , maar de naam/het ras klopt in ieder geval wel.

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eddy

Hey Diana mooie info thanks.
Nu weet ik dat ik ze rood moet oogsten en wist je dat er ook gele zijn?
En ik heb nog een specialleke nl. Paradeis Früchtiger daar al van gehoord?
Geef paradeisfrüchtiger paprika maar eens in.
Nu vraagje wat vind je zelf nu de lekkerste paprika die ook een mooie opbrengst geeft?

Meld je aan voor de nieuwsbrief