Criolla de Cocina

  • Herkomst: Italië
  • Kleur: Rood
  • Smaak: Kruidig zachtzoet
  • Opbrengst: Goed
  • Teeltduur: Middelvroeg

Ik vond dit vooral een mooi paprikaatje. De paprikaatjes zijn vrij klein, ongeveer 5 tot 7 centimeter groot, en ze rijpen van donkergroen naar fel rood en hebben flink wat ´kreukels` en een opvallende glans. De vruchtwand is heel dun en daardoor zijn de paprika’s meer knapperig dan sappig. Ik vind dat zelf lekker, vooral in salades, mijn man vindt dat minder lekker (teveel vel en te weinig vlees :-)).

Ik las dat deze paprika in Italië vooral wordt gebruik om te drogen en er dan paprikapoeder van te maken. Daar kan ik me zeker iets bij voorstellen want ik heb zelf wel eens paprikapoeder gemaakt van een gewone dikwandige blokpaprika en het drogen duurde lang maar vervolgens werd het paprikapoeder ook plakkerig (van het zoet of van het vlezige), met dunwandige paprika’s heb je daar veel minder last van; ze drogen sneller en het paprikapoeder blijft mooi los.

Onrijp groen smaken de paprikaatjes kruidig en fris, knapperig en met een vleugje bitter. Rijp rood worden ze kruidig en fris zoet, blijven knapperig en dus niet heel sappig. De opbrengst was goed maar niet heel groot. Ik ben helaas vergeten om een foto van de plant te maken en heb pas eind augustus wat foto´s van de paprikaatjes gemaakt.

De planten werden hier in de kas ongeveer 55 centimeter hoog en ik kon eind juli de eerste rijpe paprika oogsten. En daarmee is ze vooral geschikt voor de teelt onder glas en alleen in een mooie zomer, en met vroeg zaaien ook een kans van slagen in de buitenteelt. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief