White Calvill

  • Herkomst: Amerika
  • Kleur: Rood
  • Smaak: kruidig, zachtzoet, sappig
  • Opbrengst: goed tot prima
  • Teeltduur: Vroeg

Een vroege paprika, ik kon de eerste rijpe paprika al in de 2e week van juli oogsten. De planten bleven hier opvallen compact, niet veel hoger dan zo’n 45 centimeter. Leuk in een pot! De paprika’s zelf zijn klein tot middelgroot (groter dan een pingpongbal, kleiner dan een tennisbal). Ze rijpen van crèmeachtig geelgroen via oranje naar fel lichtrood. Onrijp smaken de paprika’s fris, kruidig en amper bitter, rijp rood wordt de smaak zoeter, lekker knapperig en sappig, medium dikwandig.

De opbrengst is prima, zo ziet het er wellicht niet uit op de foto maar die foto is van eind augustus wanneer er al wat paprikaatjes zijn geoogst. En ik zaaide oude zaden, er kiemde helaas maar 1 zaadje waardoor ik slechts 1 enkele plant had (terwijl ik er normaal gesproken altijd 3 bij elkaar plant).

Door de vroegheid wellicht niet alleen geschikt voor de teelt onder glas maar ook een kans van slagen in de buitenteelt (mits vroeg gezaaid, in pot op warm terras gehouden, etc.).

Tot slot: ik kreeg de zaden van dit ras onder de naam White Calvick maar later kreeg ik een mailtje van iemand die zich afvroeg of het niet White Calvill moet zijn. En ik denk dat dat het is, ik heb blijkbaar het geschreven labeltje niet goed begrepen.

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief