Red Giant

  • Kleur: Rood
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Laat

Een simpele naam voor een prima paprika. De planten werden hier behoorlijk groot (ruim een meter hoog en ook vrij breed – ik moest er een extra stok bij zetten om de planten op te kunnen binden zodat er geen takken zouden breken). Dat groeien kost allemaal wel wat extra tijd waardoor de opbrengst wat later viel, en daarmee denk ik dat ze vooral geschikt is voor de teelt onder glas en wat minder voor de buitenteelt.

Ze doet haar naam eer aan: de paprika’s zijn groot, soms wat meer langwerpig en soms juist iets minder. Ik durf niet te zeggen of daar wellicht een kleine kruising in zit want op de website waar ik de zaden kocht lijken alle paprika’s toch wel echt iets meer langwerpig. Er was echter geen verschil in smaak, dikwandigheid, etc. dus het kunnen ook de omstandigheden zijn geweest die soms voor een iets minder langwerpige vorm zorgden. Zie vooral ook de foto’s.

De smaak is prima: onrijp groen zijn de paprika’s fris, knapperig, kruidig en licht bitter, rijp rood wordt die smaak warmkruidig en zoet. De paprika’s zijn medium dikwandig en zijn daardoor voor zo ongeveer alles bruikbaar: van salades en soepen tot roerbak, stoven, etc.

Ik kon in de kas van half augustus tot in november paprika’s oogsten, en mede door het formaat van de paprika’s was de opbrengst prima.

Op deze foto zie je bovenaan Red Giant en onderaan Gentle Giant Goliath (nog groter dus :-). Ertussen je gemiddeld grote tot iets kleine paprika’s van de rassen Mystic en Violgo
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief