Wolovje Uho

  • Herkomst: Rusland
  • Kleur: Rood
  • Smaak: friszoet, warmkruidig
  • Opbrengst: goed
  • Teeltduur: Middelvroeg
  • Bijzonderheden:

Oeps, blijkbaar helemaal vergeten om een foto van de paprika’s te maken. Wel een foto van de plant met vruchten, dan die maar als enige gebruiken.

Dit noem ik zelf een paprika met potentie. Zoals je op de foto kunt zien was de opbrengst nou ook weer niet heel geweldig, maar ook niet heel slecht.

Maar ik zie zelf wel wat in haar, ze stond in de hoek waar de klappen vielen afgelopen voorjaar. Door wateroverlast begaven 3 tomatenplanten om haar heen het volledig. En zijzelf verloor een deel van het blad, maar ze ging niet dood. Maar bleef wel klein, en een beetje warrig, wilde wel maar kon het niet (in mijn ogen dan, ondanks de voeding die ik nog heb gegeven). Maar ik bedacht dat hetzelfde gebeurde vorig jaar met de Kapia, en kijk eens hoe die het een jaar later heeft gedaan (staat ook in deze database met een zeer goede opbrengst in het jaar erop).

Wolovje Uho zou Russisch zijn voor Ossenoor. En daar kan ik wel wat mee, want de vruchten die ik heb geoogst hadden allemaal een soort van platte kant, niet helemaal rond.

En de paprika’s zijn lekker, niet heel groot, lekker handzaam formaat. De paprika’s rijpen van donkergroen naar fel rood. Onrijp groen smaken ze fris en kruidig en knapperig en iets bitter, rijp rood worden ze friszoet, warmkruidig.

Hier gaat deze paprika zeker nog een keer een tweede kans krijgen!!

Laat een reactie achter.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!