Trontarolo

  • Herkomst: Italië
  • Kleur: Rood
  • Smaak: Zachtzoet
  • Opbrengst: Goed
  • Teeltduur: Middelvroeg

Dit is een puntpaprika in een wat onregelmatige vorm, de paprika’s hebben soms een punt onderaan maar soms is de onderkant afgerond, en ze zijn soms recht maar meestal hebben een kronkel of ‘kreukel’ (zie foto’s).

De planten werden hier zo’n 55 centimeter hoog. De paprika´s rijpen van groen naar rood en zijn vrij groot van formaat (ongeveer 15 tot 20 centimeter lang). Ze zijn medium dikwandig en de smaak is lekker: zachtzoet, fris, sappig-knapperig en ook iets kruidig. De onrijpe paprika’s zijn (in het groene stadium) ietwat bitter, fris, knapperig en kruidig van smaak. Geschikt voor zowel rauwe (salade) als warme (bakken, stoven) bereidingen.

De opbrengst was meer dan prima te noemen: ondanks wateroverlast, mol, woelratten, etc. groeiden en bloeiden de planten nog best goed (zie foto). Ik kon wel pas in de 2e helft van augustus de eerste rijpe paprika’s oogsten. Nu waren alle paprika’s, pepers en tomaten later dan in andere jaren maar ik denk dat deze paprika wel vooral geschikt is voor de teelt onder glas. Ik zal haar nog een keer moeten telen om beter in te kunnen schatten wat de vroegheid is (en dat is zeker geen straf!).

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief