Sun

  • Herkomst: Rusland
  • Kleur: Geel
  • Smaak: Fruitig zoet
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Laat

Deze vrolijke zomerse paprika teelde ik dit jaar voor het eerst. Ze leek wel wat op de Yellow Cheese Pimento die je ook in deze database kunt vinden, maar ze is iets geler en heeft wat minder diepe ribben, (de Yellow Cheese Pimento  lijkt op een geeloranje minipompoentje, deze Sun lijkt op warmgeel minizonnetje :-)).

De planten werden ruim 75 centimeter hoog. Onrijp zijn de paprika’s groen, met een knapperige frisse, kruidige smaak met een vleugje bitter. Na rijping zijn de paprika’s warmgeel, knapperig maar ook sappig en heerlijk, bijna fruitig zoet. De vruchtwand is behoorlijk dik (iets dikker dan medium dik), heerlijk voor in salades maar ook in roerbak en stoofgerechten. Minder geschikt om te drogen (kan wel maar duurt behoorlijk lang omdat de vruchtwand zo dik en sappig is). Wel heel geschikt om te roosteren zodat je ze kunt ontvellen, en door de vorm ook leuk om te vullen. De paprika’s zijn vrij klein, zo’n 5 tot 9 centimeter groot en platrond van vorm.

Ik kon in de kas in de laatste week van juli de eerste rijpe paprika oogsten. En daarmee is ze een wat later ras en vooral geschikt voor de teelt onder glas.

Ik ben helaas vergeten om een foto van de plant te maken. Op de foto hieronder zie je de paprikaatjes ietwat rechts vooraan op een bord met de andere gele paprika’s van dat jaar liggen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief