Violgo

  • Kleur: Oranje
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Vroeg

Ik ben dol op paarse paprika´s. En dit is er weer zo één die aan mijn favorietenlijstje kan worden toegevoegd. De meeste paarse paprika’s rijpen naar een rozig donkerrode kleur. Maar deze rijpt naar een soort oranje (maar dan met wat okergeel en een vleugje zalm/perzik erin). Mooi, en lekker, in alle stadia. Zie de foto’s voor de verandering van de kleur, van helderpaars via een soort abrikoos en oudroze naar dat okergelige oranje 🙂

De planten bleven hier redelijk klein en compact (ongeveer 50 tot 60 centimeter hoog). Ook de paprika’s zijn niet heel groot, maar wel fijn van formaat; zeker groter dan een snackpaprika, meer een 1-persoonspaprika. De vorm is wat onregelmatig. De paprika’s lijken heel dunwandig maar dat valt nog best mee; ze zijn knapperig, sappig en vlezig genoeg voor salades maar ook pastasauzen, stoven, roerbak, etc. Onrijp is de smaak fris, kruidig en licht bitter, bij rijping worden de paprika’s zachter en sappiger, en ook zoeter en fruitiger.

Ook leuk: ze was hier samen met Reychela, Mystic en Gypsy Baron de vroegste paprika. Met vroeg zaaien en de teelt in pot (uiteraard op een zonnig, warm en beschut plekje) heeft ze zeker ook een goede kans van slagen in de buitenteelt (en door het formaat past ze ook nog eens heel goed in een pot). Ze had trouwens sowieso veel overeenkomsten met het ras Mystic: in vroegheid, opbrengst, vorm en formaat, de Mystic wordt alleen rozerood bij afrijping (en is dan ook wat meer kruidig en minder fruitig van smaak dan deze Violgo)

Zoals je op de foto’s kunt zien is de opbrengst prima.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief