Early Sensation

  • Herkomst: ?
  • Kleur: Geel
  • Smaak: Friszoet
  • Opbrengst: Goed
  • Teeltduur: Vroeg

Alle paprika’s waren hier in 2020 wat later dan in andere jaren. Dat zag ik aan bijvoorbeeld aan de paprika’s Belinda, Wolovje Uho en Lombardo die ik al vaker teelde en op de data bij de foto’s kon zien dat ze dit jaar later waren dan in andere jaren.

Hoe dan ook; deze Early Sensation was één van de vroegste paprika’s van dat jaar. Maar in andere jaren kon ik een bewezen vroege paprika wel al eind juni oogsten en dat was dit jaar niet het geval. Ik kon de eerste rijpe paprika van deze Early Sensation in de kas half juli oogsten. Kijk vooral op de pagina met informatie over de teelt van paprika’s voor meer informatie met betrekking tot zaaien, opkweek, teelt onder glas en buitenteelt, in pot, etc.: Paprika

De planten werden ruim 60 centimeter groot. De paprika’s zijn onrijp middelgroen, de smaak is dan kruidig en fris, knapperig en ietsje bitter. Ze rijpen naar fris citroengeel en de smaak wordt dan fruitig zoet, knapperig en sappig. De paprika’s zijn medium dikwandig.

De vorm van de paprika’s is soms wat onregelmatig maar uiteindelijk hebben ze allemaal min of meer een blokvorm, soms iets langgerekt (zie foto’s). De opbrengst is goed.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief