Mystic

  • Kleur: Rood
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Vroeg

Hè, nog een paarse paprika. Ik kan er niks aan doen, ben er al verliefd op sinds ik de eerste (het ras Lila Purpur) teelde in de jaren negentig van het vorige Millenium 🙂

Dit is er weer één om af te vinken, en ook deze is weer heel leuk en lekker. Ze rijpt van wat donkerder paars dan de meeste paarse paprika’s naar uiteindelijk rood met een vleugje roze, in alle stadia lekker.

De planten bleven hier redelijk klein en compact (ongeveer 50 tot 60 centimeter hoog). Ook de paprika’s zijn niet heel groot, maar wel fijn van formaat; zeker groter dan een snackpaprika, meer een 1-persoonspaprika. De vorm is wat onregelmatig, zie foto’s. De paprika’s lijken heel dunwandig maar dat valt nog best mee; ze zijn knapperig, sappig en vlezig genoeg voor salades maar ook pastasauzen, stoven, roerbak, etc. Onrijp is de smaak fris, knapperig, kruidig en licht bitter, bij rijping worden de paprika’s zachter, sappiger en kruidig zoet.

Ook leuk: ze was hier samen met Reychela, Violgo en Gypsy Baron één van de vroegste paprika’s. Met vroeg zaaien en de teelt in pot (uiteraard op een zonnig, warm en beschut plekje) heeft ze zeker ook een goede kans van slagen in de buitenteelt (en door het formaat past ze ook nog eens heel goed in een pot). Ze had trouwens sowieso veel overeenkomsten met het ras Violgo: in vroegheid, opbrengst, vorm en formaat, de Violgo wordt alleen oranje bij afrijping (en is dan ook wat meer fruitig van smaak dan deze Mystic)

Zoals je op de foto’s kunt zien is de opbrengst prima.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief