Numex Conquistador

  • Herkomst: Nieuw Mexico
  • Kleur: Rood
  • Smaak: friszoet, kruidig, knapperig
  • Opbrengst: prima
  • Teeltduur: Laat

Als je op de naam van deze Numex Conquistador googelt zul je haar bij de pepers vinden. Ze is officieel een niet tot amper pittige peper, gekweekt in Nieuw Mexico (alle Numex pepers, zoals Numex Big Jim, Numex Twilight, Numex Joe E. Parker, zijn allemaal pepers die op de universiteit van Nieuw Mexico zijn ‘geboren’). Als je de beschrijvingen bij deze peper ziet lees je termen als ‘hardly any heat, non-pungent, etc.. En dus staat ze vanaf nu bij mij dan maar bij de paprika’s. Want dit is de 2e keer dat ik haar teel en van beide keren heb ik nog nooit een peper geproefd die dan ook maar een vleugje heetheid had, zelfs niet rond de zaadlijsten.

Dus, paprika Numex Conquistador vanaf nu. Ze ziet er ook uit als een paprika, als een niet al te forse puntpaprika, wel heel lang maar niet zo breed. Onrijp s ze donkergroen en fris van smaak, iets kruidig, vleugje bitter dat alle groene paprika’s hebben. In haar land van herkomst wordt ze vaker onrijp groen dan rijp rood gegeten, en dan wordt ze gevuld met kaas of gehaktmengsel gegeten.

Ik vind haar rijp rood minstens zo lekker, want dan wordt ze zachtzoet, de kruidigheid iets warmer en lekker knapperig/sappig. En dan is ze gewoon voor alles te gebruiken wat je kunt bednken, van salades tot roerbak, stoofschotels, van Aziatisch tot Italiaans tot een broodje gezond.

Ze is niet een heel vroege paprika, ik denk voor geschikt voor in de kas. Ik kon half augustus de eerste rijpe paprika oogsten. Maar vervolgens oogstte ik er wel heel veel, je kunt op de foto’s zien hoe goed de opbrengst is. Als een soort van mengsel uit 2 werelden; de opbrengst en vroegheid van een peper, de grootte en smaak van een paprika. ook 4 jaar geleden, toen ik haar voor het laatst teelde was dat zo; vrij laat maar groot en lekker en veel :-).

De planten werden hier zo’n 100 centimeter hoog en blijven slank, stoelen niet heel breed uit.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief