Sweet Black Hungarian

  • Herkomst: Hongarije
  • Kleur: Rood
  • Smaak: zachtzoet, kruidig
  • Opbrengst: prima
  • Teeltduur: Middelvroeg

Een erg leuke paprika, vind ik zelf. Ik heb haar ondertussen meerdere keren geteeld en altijd betrouwbaar goed;

Ze geeft een prima opbrengst van vrij dunwandige middelgrote paprika’s die prachtig van kleur zijn; ze rijpen van diepdonkerpaars (bijna lakzwart) naar donkerrood, ze zijn uiteraard zowel onrijp als rijp eetbaar en smakelijk. Onrijp zijn ze fris, kruidig, een vleugje bitter (zoals een groene paprika), rijp worden ze zoeter maar toch ook nog fris en kruidig.

Op de foto hieronder zie je laatste oogst van onrijpe paprika’s in oktober van de Sweet Black Hungarian, waarbij je wel goed de extra glanzende donkerpaarse gloed kunt zien.

De planten werden hier zo’n 70 centimeter hoog. De paprika’s zijn zo’n 10 centimeter lang en hebben bijna allemaal een vrolijk puntje onderaan.

Ik kon op 6 augustus in de kas de eerste rijpe paprika oogsten, en daarmee was ze een redelijk vroeg ras. Mits je vroeg genoeg zaait (februari) en haar vanaf mei in een pot op een warm terras houdt is er zeker een goede kans op een leuke oogst in de buitenteelt.

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hermien

Beste Diana, en Ruud.
Heb jullie blog gelezen met veel plezier, heb bewondering voor jullie …door het surfen kwam ik op jullie site terecht.
Nu komt het heb een verzoek zou ik van u verschillende paprikazaadjes ,tomatenzaadjes en peperzaadjes als u nog over hebt mogen kopen .
Ga namelijk naar een tropisch oord voor een tijdje en zou daar graag willen planten. Hoop dat u er geen bezwaar tegen hebt .

Mvg. Hermien .

Meld je aan voor de nieuwsbrief