Sweet Black Hungarian

  • Herkomst: Hongarije
  • Kleur: Rood
  • Smaak: zachtzoet, kruidig
  • Opbrengst: prima
  • Teeltduur: Middelvroeg
  • Bijzonderheden:

Een erg leuke paprika, vind ik zelf. Ik heb haar ondertussen meerdere keren geteeld en altijd betrouwbaar goed;

Ze geeft een prima opbrengst van vrij dunwandige middelgrote paprika’s die prachtig van kleur zijn; ze rijpen van diepdonkerpaars (bijna lakzwart) naar donkerrood, ze zijn uiteraard zowel onrijp als rijp eetbaar en smakelijk. Onrijp zijn ze fris, kruidig, een vleugje bitter (zoals een groene paprika), rijp worden ze zoeter maar toch ook nog fris en kruidig.

Op de foto hieronder zie je laatste oogst van onrijpe paprika’s in oktober van de Sweet Black Hungarian, waarbij je wel goed de extra glanzende donkerpaarse gloed kunt zien.

De planten werden hier zo’n 70 centimeter hoog. De paprika’s zijn zo’n 10 centimeter lang en hebben bijna allemaal een vrolijk puntje onderaan.

Ik kon op 6 augustus in de kas de eerste rijpe paprika oogsten, en daarmee was ze een redelijk vroeg ras. Mits je vroeg genoeg zaait (februari) en haar vanaf mei in een pot op een warm terras houdt is er zeker een goede kans op een leuke oogst in de buitenteelt.

 

2 reacties op Sweet Black Hungarian

Hermien 17 april 2021 om 16:52

Beste Diana, en Ruud.
Heb jullie blog gelezen met veel plezier, heb bewondering voor jullie …door het surfen kwam ik op jullie site terecht.
Nu komt het heb een verzoek zou ik van u verschillende paprikazaadjes ,tomatenzaadjes en peperzaadjes als u nog over hebt mogen kopen .
Ga namelijk naar een tropisch oord voor een tijdje en zou daar graag willen planten. Hoop dat u er geen bezwaar tegen hebt .

Mvg. Hermien .

Ruud & Diana 18 april 2021 om 09:51

Hallo Hermien,
Ik vrees dat ik je niet kan helpen. Ik heb in november de zadenlijst geopend en ook weer gesloten omdat alle zaden uitverkocht waren. En de zaden die ik nu nog overheb van het zaaien is zo’n kleine hoeveelheid dat ik die niet weg kan geven (omdat het vaak maar 2 of 3 zaden zijn en ik die als back-up wil houden voor het geval ik er zelf dit jaar geen zaden van oogsten. Maar kijk vooral eens op deze website met heel veel lekkere en mooie tomaten, pepers en paprika’s. Ik heb er zelf al vaker zaden besteld en ben er altijd tevreden over en heb ze snel in huis: Vertiloom
groetjes,
Diana


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief