White Bullet

  • Kleur: Rood
  • Opbrengst: Goed
  • Teeltduur: Middelvroeg

Het is een persoonlijke voorkeur, ik houd zelf erg van dikwandige paprika´s: lekker vlezig en sappig (waar je dunwandige paprika’s beter kunt omschrijven als knapperig). Natuurlijk zijn er ook tussenvormen (de meeste zelfs) die knapperig en sappig zijn :-). Maar ik heb dus een zwak voor die wat extra dikwandige sappige paprika’s. En dit is er zo één. En per direct dus ook een favoriet, wel met een kleine kanttekening. En dat is dat ik deze planten in het jaar dat ik ze teelde zowel in de kas had staan als ook buiten (in een grote pot op een zonnig en beschut plekje). In de kas groeiden de planten prima maar ontwikkelden de vruchten zich pas laat in het seizoen. Buiten groeiden de planten ook goed maar bleven (en dat is normaal voor een plant in pot) ietsje kleiner. Ik kon er echter meer paprika’s oogsten, en ook wat eerder.

Dat is wel vreemd, ik moet bedenken of het een ras is dat wat beter geschikt is voor de buitenteelt, of dat het toch komt door de droogte en hitte in de kas in juni (waardoor de planten een groeistilstand kregen).

Om erachter te komen zal ik haar opnieuw moeten telen en dat is zeker geen straf: de paprika’s zijn vrij groot en hebben een zachte/afgeronde vorm. Ze rijpen van crèmig witgroen naar lichtrood. Onrijp zijn de paprika’s meer knapperig, met een fruitige kruidigheid en amper een vleugje bitter (veel minder bitter dan de meeste groene onrijpe paprika’s). Rijp rood zijn de vruchten sappig, fruitig en lekker friszoet, heerlijk in salades maar ook goed voor roerbak, stoven, soepen, etc.

Het is lastig om iets over de opbrengst en vroegheid te zeggen want die was buiten dus groter en vroeger dan in de kas; de opbrengst in aantal was niet heel groot maar omdat de paprika’s behoorlijk groot zijn is die wel zeker goed te noemen. En om voor nu de gulden middenweg te kiezen houd ik het er maar op dat ze middelvroeg is: zowel in de kas als buiten kon ik half augustus de eerste rijpe paprika’s oogsten (en dat is voor in de kas vrij laat en voor buiten dus zeker redelijk vroeg te noemen.

Hier door de smaak van zowel de onrijpe als de rijpe paprika’s zeker voor herhaling vatbaar, en dan zowel buiten als in de kas zodat ik kan ervaren of het verschil in succes met de omstandigheden te maken hebben of toch ook met de planteigenschappen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief