Kaboutermuts

  • Herkomst: ?
  • Kleur: Rood
  • Smaak: kruidig, zachtzoet, fris, knapperig
  • Opbrengst: prima
  • Teeltduur: Vroeg

Kan een mens verliefd worden op een paprika? Blijkbaar wel, want ik heb haar sinds de eerste keer dat ik haar teelde in mijn hart gesloten. Voor de naam, voor de vorm, voor de kleur, voor de vroegheid, en voor de smaak.

De planten werden hier uiteindelijk zo’n 50 centimeter hoog, en ze was één van de eerste planten die bloeide (begin juni). En vervolgens was ze ook het eerste ras waarvan ik een rijpe paprika kon oogsten (samen met de Earliest Red en de Lunchbox Red).

Voor alle duidelijkheid en mensen voor wie dit nog niet geheel duidelijk is: alle paprika’s zijn zowel onrijp als rijp eetbaar (onrijp groen, paars, of crème, rijp wordt ze rood, geel oranje, alleen de smaak verandert van onrijp fris, kruidig, lichtbitter naar rijp zoet en warm.

De paprika’s van deze Kaboutermuts zijn vrij klein, zo’n 7 tot 8 centimeter lang en 5 tot 6 centimeter breed. Moet ik nog iets uitleggen over de vorm van deze paprika’s? Lijkt mij niet 🙂 , extra grappig en duidelijk dat de paprika’s ook nog eens niet in de planten hangen, maar rechtop staan, waardoor de vorm nog duidelijker aangeeft dat ze op kaboutermutsjes lijken.

De paprika’s rijpen van donkergroen naar donkerrood, zijn dunwandig, knapperig, kruidig, lichtzoet. En ze geeft ook nog eens een meer dan prima opbrengst.

Mits ruim op tijd gezaaid (februari) en in pot gehouden, heeft deze paprika ook een goede kans van slagen in de buitenteelt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mary Lubbers

Had er nog nooit van gehoord en ben heel benieuwd na de smaak. zien er heel grappig en lekker uit. wil ze volgend jaar wel eens gaan zaaien nu zoeken naar zaden.

Ellen

Hallo kan u mij aub even contacteren heb een
Paar vragen
Over zaden en weer niet hoe u te bereiken 🙂 dank u!

Renaatje

Bij “de tuinen van weldadigheid” kun je deze bestellen. Een enorme leuke instelling en dagbesteding met jaarlijks een bio groente plantjes markt. Doet in oude vergeten groentes. Ook een webshop . Heb hem dit jaar ook voor het eerst gekocht.

Ria

Ellen, je kunt al je vragen gewoon hier stellen. Dan worden ze snel door Diana of een van de andere lezers beantwoord.

Ria

Pien

Dag Diana,

Heb je een tip waar ik zaad kan kopen voor
Kaboutermuts paprika
Mini Bell
Gypsy Baron

Ik hoor graag, alvast bedankt.
Pien

Meld je aan voor de nieuwsbrief