Kaboutermuts

  • Herkomst: ?
  • Kleur: Rood
  • Smaak: kruidig, zachtzoet, fris, knapperig
  • Opbrengst: prima
  • Teeltduur: Vroeg
  • Bijzonderheden:

Kan een mens verliefd worden op een paprika? Blijkbaar wel, want ik heb haar sinds de eerste keer dat ik haar teelde in mijn hart gesloten. Voor de naam, voor de vorm, voor de kleur, voor de vroegheid, en voor de smaak.

De planten werden hier uiteindelijk zo’n 50 centimeter hoog, en ze was één van de eerste planten die bloeide (begin juni). En vervolgens was ze ook het eerste ras waarvan ik een rijpe paprika kon oogsten (samen met de Earliest Red en de Lunchbox Red).

Voor alle duidelijkheid en mensen voor wie dit nog niet geheel duidelijk is: alle paprika’s zijn zowel onrijp als rijp eetbaar (onrijp groen, paars, of crème, rijp wordt ze rood, geel oranje, alleen de smaak verandert van onrijp fris, kruidig, lichtbitter naar rijp zoet en warm.

De paprika’s van deze Kaboutermuts zijn vrij klein, zo’n 7 tot 8 centimeter lang en 5 tot 6 centimeter breed. Moet ik nog iets uitleggen over de vorm van deze paprika’s? Lijkt mij niet 🙂 , extra grappig en duidelijk dat de paprika’s ook nog eens niet in de planten hangen, maar rechtop staan, waardoor de vorm nog duidelijker aangeeft dat ze op kaboutermutsjes lijken.

De paprika’s rijpen van donkergroen naar donkerrood, zijn dunwandig, knapperig, kruidig, lichtzoet. En ze geeft ook nog eens een meer dan prima opbrengst.

Mits ruim op tijd gezaaid (februari) en in pot gehouden, heeft deze paprika ook een goede kans van slagen in de buitenteelt.

Laat een reactie achter.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!