Giant Aconcagua

- Herkomst: Argentinië
- Kleur: Rood
- Smaak: onrijp fris en knapperig, rijp; volzoet, sappig, knapperig
- Opbrengst: prima
- Teeltduur: Middelvroeg
Wat een mooie grote paprika’s! En een leuke naam! Want ze is vernoemd naar de hoogste berg uit haar land van herkomst: de Aconcagua in de Andes. De paprika’s zijn niet alleen ruim 25 centimeter lang maar ook nog eens dik en breed. Ik zaai/teel dit ras elke 3 jaar, nu al een keer of 6 geteeld, en altijd goed, qua groei, gezondheid en opbrengst!
De planten worden hier best fors, ongeveer 1 meter hoog. De paprika’s hebben een puntvorm en zijn dus zeer groot. Ze zijn onrijp licht geelgroen, ze rijpen via oranjerood naar fel lichtrood.
De smaak van de rijpe paprika’s is prima, fris en zoet en knapperig, iets kruidig. De paprika’s hebben medium dik vruchtvlees. Onrijp zijn paprika’s natuurlijk ook eetbaar en dan zijn ze van buiten dus geelgroen, extra knapperig, fris, kruidig van smaak, wat milder van smaak dan een onrijpe donkergroene paprika zoals je die in de winkel kunt kopen.
Ik kan altijd zo rond half augustus in de kas de eerste rijpe paprika oogsten. De opbrengst is prima, in aantal, en in hoeveelheid vruchtvlees (door de grote paprika’s) meer dan prima.




