Nocera Giallo

  • Herkomst: Italië
  • Kleur: Geel
  • Smaak: friszoet, knapperig, lichtkruidig
  • Opbrengst: goed tot prima
  • Teeltduur: Laat

Groot, groter, grootst. En dit is dan wel grootst. Paprika’s van net zo makkelijk 20 tot 25 centimeter lengte en dan ook nog eens 5 tot 8 centimeter breed. Ik heb wel eerder extra grote paprika’s geteeld, maar vaak stelden die dan wat teleur in de opbrengst. Dat is niet het geval bij deze Nocera Giallo, er kunnen natuurlijk geen 15 paprika’s van dit formaat in de planten hangen, maar de opbrengst was zeker niet slecht, bij elkaar heb ik flink wat porties gele paprika ingevroren (voor gele paprikasoep of -saus in de winter). Want ze is ook nog erg lekker; friszoet, sappig, redelijk dikwandig, knapperig. De paprika’s rijpen van donkergroen naar dit heldergeel, onrijp groen smaken ze fris en kruidig en knapperig en iets bitter.

De planten werden hier zo’n 60 centimeter hoog, ze moeten wel met een stok worden aangebonden om te voorkomen dat de zware paprika’s ervoor zorgen dat takken breken.

Ik kon in de kas op 27 augustus de eerste rijpe paprika oogsten, en daarmee was ze wel één van de laatste rassen van een jaar; tenzij je graag groene paprika’s eet zou ik haar zelf niet zo snel buiten telen maar haar vooral een warm plekje onder glas of plastic geven.

Op deze foto zie je de Nocera Giallo tussen andere paprika’s en pepers, je kunt direct zien hoe groot ze is ten opzichte van die andere paprika’s
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief