Mini Bell Chocolate

  • Herkomst: Amerika
  • Kleur: Donkerbruin
  • Smaak: zachtzoet, kruidig
  • Opbrengst: goed
  • Teeltduur: Vroeg

Ik vind alle Mini Bell’s altijd erg leuk (want ze zijn er dus ook in rood, geel en oranje). Dit is de variant met paprikaatjes die rijpen van donkergroen naar chocoladebruin.

Ze is in alles klein; de planten worden slechts zo’n 35 tot 45 centimeter groot (en zijn daardoor ook leuk voor in een pot). En de paprikaatjes zelf worden niet veel groter dan een pingpongbal (4 centimeter).

En ook leuk: ze is de vroege paprika, de vroegste paprika dit jaar; ik kon in de kas eind juni al de eerste rijpe paprika oogsten.

De opbrengst is prima in aantal. In vergelijking met de grote paprika’s zoals de Nocera Giallo en Yellow Elephant gaat ze een opbrengst in hoeveelheid vruchtvlees natuurlijk niet halen, simpelweg omdat de paprikaatjes klein zijn. Maar je kunt zeker per set van 3 planten meer dan 20 paprikaatjes oogsten. Door hun kleine formaat zijn ze erg leuk om te vullen.

De smaak is prima: onrijp groen zijn ze kruidig, fris en licht bitter, rijp chocoladebruin worden ze zoeter maar blijven ook lekker kruidig.

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Esther

Oeh, deze waren heerlijk! Inderdaad heerlijk kruidig, ik wou dat ik er meer van had gezet (en dat ik deze, specifiek KLEINE paprika in een pot in mijn mini-kasje had gezet, in plaats van in de openlucht, hihi). Oh ja, alsnog waren ze inderdaad de eerste paprika’s die ik kon oogsten. Op 26 juli.

Marga

Ik ga een moestuin beginnen
Waar koop ik die mooi paprika’s

Meld je aan voor de nieuwsbrief